Hafız İho Kayıtları Başladı!

Proje öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkân sağlamaktadır.

Projeye alınan öğrenciler İmam Hatip Ortaokul programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedir. Bununla birlikte yapılan sosyal etkinlikler ile de öğrencilerin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol çerçevesinde geliştirilen bu programda öğrenciler her gün hafızlık dersleri ile birlikte okul derslerini de tam olarak almaktadır.

Okulumuz bu projeyi 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren her sene 45 kişilik bir kontenjan ile yürütmekte olup toplamda şu anda okulumuzda hafızlık çalışması yapan 66 öğrenci, hafızlığını tamamlayıp bir üst öğrenime geçen çok öğrenci mevcuttur.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz Diyanet tarafından açılan sınavda da başarı göstererek Hafızlık Belgelerini almaktadırlar.

Başvuru için tıklayınız.

09.05.2024 32